Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

O Νότης Μηταράκης στον δρόμο του Εθνάρχη Καραμανλή>Εντυπωσιακές επενδύσεις σε Χαλικιδική (Κτήμα Πραβίτα) και Αργολίδα (Kilada Hills)

Eπιτέλους μεγάλες επενδύσεις με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη στο δρόμο του Εθνάρχη Καραμανλή να υπογράφει έργα προυπολογιμού άνω του 1 δις ευρώ.

Δύο επενδύσεις στον τουρισμό, προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το «Κτήμα Πραβίτα» το οποίο βρίσκεται στην Χαλκιδική, στην περιοχή Ταξιάρχη του Δήμου Πολυγύρου και καταλαμβάνει έκταση 12.673 στρεμμάτων. Το έργο «PRAVITA ESTATE», προϋπολογισμού άνω των 700 εκατ. ευρώ, σκοπεύει να αναδείξει και να αξιοποιήσει την φυσική ομορφιά της «άγνωστης» Βόρειας Ελλάδας, προάγοντας ένα καινοτόμο σύνθετο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα στηρίζεται αποκλειστικά σε πρότυπα αειφόρου ανάπτυξης.
Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Πραβίτα Αναπτυξιακή, η οποία αποτελεί κοινοπραξία ελληνικών και ξένων εταιρειών. Συγκεκριμένα,πρόκειται για τον όμιλο Τεχνικών εταιρειών και real estate Litsos Group,τον κορεατικών συμφερόντων όμιλο Han chang Corporation, και fundsκινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το επενδυτικό σχέδιο του PRAVITA ESTATEπεριλαμβάνει 4 γήπεδα γκολφ, 3 ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων,συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υγείας,αποκατάστασης & θεραπείας, προπονητικό αθλητικό κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Η κατασκευή και λειτουργία του «PRAVITA ESTATE» θα δημιουργήσει σημαντικές θετικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για την χώρα μας και την Χαλκιδική ειδικότερα, οι οποίες συνοψίζονται παρακάτω:

• θα δημιουργήσει τουλάχιστον 1.343 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας του έργου καθώς και σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο αλλά και σε επιχειρήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού που θα σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την επένδυση.

• θα αναδείξει ως τουριστικό προορισμό την ηπειρωτική Χαλκιδική και θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο της περιοχής, λόγω των συμπληρωματικών υποδομών και υπηρεσιών της (προπονητικά κέντρα, γκολφ κ.α.)

• θα διαφοροποιήσει το υφιστάμενο τουριστικό προϊόν της Ελλάδος δημιουργώντας έναν επιπλέον σημαντικό πόλο προσφοράς διαφοροποιημένων υπηρεσιών, μοναδικό στην Νότια Ευρώπη.

• θα αποφέρει σημαντικά έσοδα από φόρους για το κράτος και την τοπική κοινωνία και

• θα αποφέρει σημαντική εισροή συναλλάγματος.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του PRAVITA ESTATE ανέρχεται σε726,4 εκ. Ευρώ περίπου και σύμφωνα με το επενδυτικό χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε χρονικό διάστημα 5 ετών.

Σημειώνεται ότι η ξενοδοχειακή ανάπτυξη στο Χολομώντα παρέμενε αντιμέτωπη τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με γραφειοκρατικά προσκόμματα. Αντίστοιχη επένδυση σχεδίαζε στην περιοχή ο… εξαφανισμένος σήμερα Άραβας κροίσος Al Shammari.

Τουριστική ανάπτυξη στην Αργολίδα

Μία ακόμη επένδυση (Kilada Hills) θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2,000στρεμμάτων και θα είναι προϋπολογισμού 418 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αναμένεται να αξιοποιήσει και θα αναδείξει ανεκμετάλλευτους μέχρι σήμερα φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και να αναβαθμίσει την αισθητική της περιοχής, χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος.
Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.

Το θέρετρο KILADA HILLS θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα μας όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Επιπρόσθετα η επένδυση αναμένεται να προκαλέσει την δημιουργία δορυφορικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας στην περιοχή, να δημιουργήσει σημαντικά έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να αποφέρει εισροή συναλλάγματος και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και της περιοχής με την ανάδειξη της ως τουριστικού προορισμού ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής:
Επένδυση στον ξενοδοχειακό κλάδο συνολικού προϋπολογισμού 720 εκατ. ευρώ θα ανακοινώσει σε λίγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το έργο αφορά ξενοδοχειακή ανάπτυξη στο νότιο τμήμα του όρους Χολομόντα στη Χαλκιδική πλησίον του παραθαλάσσιου οικισμού Πυργαδίκια. Θα αναπτυχθεί από την Mindcompass Overseas, εταιρεία συμφερόντων Μίλτου Καμπουρίδη.

Σε πρώτη φάση θα επενδυθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία της επένδυσης σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι της τάξης των 720 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Πραβίτα Αναπτυξιακή, η οποία αποτελεί κοινοπραξία ελληνικών και ξένων εταιρειών. Συγκεκριμένα,πρόκειται για τον όμιλο Τεχνικών εταιρειών και real estate Litsos Group,τον κορεατικών συμφερόντων όμιλο Han chang Corporation, και fundsκινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων.

Το project που έχει εγκριθεί από την διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων θα διαθέτει τέσσερα γήπεδα γκολφ, ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές κατοικίες.

Η ξενοδοχειακή ανάπτυξη παρέμενε αντιμέτωπη τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με γραφειοκρατικά προσκόμματα. Αντίστοιχη επένδυση σχεδίαζε στην περιοχή ο… εξαφανισμένος σήμερα Άραβας κροίσος Al Shammari.

Νέα επένδυση από τον Μίλτο Καμπουρίδη

Σήμερα αναμένεται, επίσης, να ανακοινωθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα που σχεδιάζει στην Κοιλάδα Ερμιονίδος η Mindcompass Overseas, εταιρεία συμφερόντων Μίλτου Καμπουρίδη. Και η συγκεκριμένη τουριστική ανάπτυξη,προϋπολογισμού άνω των 400 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου