Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

H Σταυρούλα Ξουλίδου για το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο Λαγκαδά‏

Η κα Σταυρούλα Ξουλίδου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για μοιραίες αποφάσεις που καταλύουν ουσιαστικά το χώρο της εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δήλωσε τα εξής:
«Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως στόχο την διάλυση του δημόσιου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες του γι’ αυτό βάλλει εναντίον είτε των δομών του είτε των εκπαιδευτικών. Η
πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας δίνει τη χαριστική βολή στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και το υποβαθμίζει σε χώρο φύλαξης των παιδιών, όπου ο μαθητής θα περιμένει απλώς να «περάσει η ώρα», καταργώντας κάθε παιδαγωγική αρχή.  

Είναι ξεκάθαρο ότι με τις συγκεκριμένες αποφάσεις καταστρατηγείται το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και ενισχύονται οι ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, αφού πριμοδοτείται η ιδιωτική εκπαίδευση και η παραπαιδεία. Η πρόσβαση σε ένα σύγχρονο Εκπαιδευτικό σύστημα με σεβασμό στο μαθητή είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα όλων και υποχρέωση της Πολιτείας.
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα στηρίξουμε τον αγώνα σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου