Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η Βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου, στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής και παραγωγών από όλη την Ελλάδα, στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.

«Η βιασύνη της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια Κοινοτική Οδηγία, η οποία όλοι καταλαβαίνουν ότι πλήττει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση είναι κατευθυνόμενη από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.»
Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, παραβρέθηκε σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2013, στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής και παραγωγών από όλη την Ελλάδα, στο

Δερβένι Θεσσαλονίκης, στους χώρους της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι αντίδρασης ενάντια στην αιφνιδιαστική κατάργηση από την κυβέρνηση της αγορανομικής διάταξης του 2010, η οποία προέβλεπε την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος επί των συσκευασιών των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η κα Σταυρούλα Ξουλίδου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των γαλακτοπαραγωγών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αιφνιδιαστικές αποφάσεις που επιβάλλονται από τις πολυεθνικές γαλακτοβιομηχανίες, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Μεταξύ άλλων, η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δήλωσε τα εξής:
«Η βιασύνη της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια Κοινοτική Οδηγία, η οποία όλοι καταλαβαίνουν ότι πλήττει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση είναι κατευθυνόμενη από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η κατάργηση της υποχρέωσης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος θα ευνοήσει τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην εγχώρια κτηνοτροφία.
Αυτό έχουν στο μυαλό τους όταν μιλούν για «ανάπτυξη» και για «ενίσχυση της πρωτογενής παραγωγής;
Αντί να προχωρήσουν στη θέσπιση ενός συστήματος πιστοποίησης του ελληνικού γάλακτος, που θα δίνει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν και θα ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς, δίνουν τη χαριστική βολή σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής παραγωγής.
Εμείς θεωρούμε ότι είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον του ελληνικού γάλακτος, των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής οικονομίας, να υπάρξει συσπείρωση των ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών, ώστε να βρεθούν άλλοι τρόποι προάσπισης των ελληνικών συμφερόντων και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου