Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ‏


«Το αχτύπητο δίδυμο των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η αιτία αυτής της πρωτοφανούς διάλυσης της Τριτοβάθμιας Παιδείας και γι’ αυτό ζητούμε την παράταση των εγγραφών και των μετεγγραφών, ώστε να τελειώσει το μαρτύριο και η αγωνία των φοιτητών και των οικογενειών τους».
 
Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την εμμονή της κυβέρνησης για αθρόες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

«Το αχτύπητο δίδυμο των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης φαίνεται πως έχει εμμονή με τις απολύσεις και τα λουκέτα. Η αδιαλλαξία τους διαλύει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και φέρνει σε αδιέξοδο τους φοιτητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους Πρυτάνεις.
Πώς μπορείτε να κωφεύετε σε μια ολόκληρη Πανεπιστημιακή κοινότητα που κραυγάζει ότι αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει; Πώς μπορείτε να βάζετε λουκέτο στα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, με την πολιτική που εφαρμόζετε;
Κωλυσιεργείτε επί σκοπώ να δώσετε λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα την αναστολή επ’ αόριστον των εγγραφών και των μετεγγραφών, αλλά και της ερευνητικής, εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο είναι ορατός και η εικόνα της αποδιοργάνωσης οδηγεί σε απόγνωση τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
Είστε η αιτία αυτής της πρωτοφανούς διάλυσης της Τριτοβάθμιας Παιδείας και γι’ αυτό σας ζητούμε να αναλάβετε άμεσα τις ευθύνες σας και να αποφασίσετε την παράταση των εγγραφών και των μετεγγραφών, ώστε να τελειώσει το μαρτύριο και η αγωνία των φοιτητών και των οικογενειών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου