Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Χαστούκι Μπαρόζο σε Κάμερον, Ολάντ και …Βενιζέλο! Διθύραμβοι για Πούτιν.

barroso_putin_546_355“Δεν είναι η Ευρώπη διχασμένη στο θέμα της πολιτικής αντιμετώπισης της Συριακής κρίσης. Κάποιες χώρες είναι…!”
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί την επιρροή της χώρας του στη Συρία προκειμένου να “βρεθεί μια λύση”.

“Η Συρία ήταν πάντα η μεγάλη σύμμαχος της Ρωσίας, ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Σε αυτές τις περιστάσεις η Ρωσία έχει μια τεράστια επιρροή. Δεν μπορώ παρά να χαρώ που ο κ. Πούτιν χρησιμοποιεί αυτή την επιρροή για να βρεθεί μια λύση, κάτι που δεν συνέβαινε προηγουμένως”, δήλωσε ο Μπαρόζο στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης Europe 1, Le Monde και iTele.
“Η Ευρώπη προασπίστηκε πάντα έναν πολιτικό δρόμο για αυτή τη σύγκρουση”, είπε ο Μπαρόζο, την επομένη της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες για την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία. “Η Επιτροπή πιστεύει πως πρέπει να αξιοποιηθεί, με την πίεση, ο πολιτικός και διπλωματικός δρόμος”.
“Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η απειλή, κυρίως εκ μέρους των Αμερικανών αλλά και των Γάλλων, ήταν ένα ουσιαστικό στοιχείο ώστε η Συρία να δεχθεί την καταστροφή των χημικών όπλων της”, εκτίμησε ο Μπαρόζο, αναφερόμενος στις απειλές για πλήγματα της Ουάσινγκτον και του Παρισιού.
“Ας είμαστε σοβαροί, δεν είναι η Ευρώπη που είναι διαιρεμένη, είναι οι χώρες”, είπε ο Μπαρόζο, αναφέροντας το παράδειγμα του βρετανικού κοινοβουλίου που ψήφισε εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, αν και είχε κριθεί απαραίτητη από την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου