Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Πληρώνουμε 1 δις περισσότερο για ηλεκτρισμό γιατί ήθελαν να φάνε τον Τάσσο Παπαδόπουλο

Η ξένων συμφερόντων πολιτική κοινοπραξία Χριστόφια-Αναστασιάδη στα πλαίσια των διατεταγμένων αποστολών της είχαν ανατρέψει το 2007 την απόφαση της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου για έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της κοινοβουλευτικής συμμαχίας ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ (Δυσακελ) είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΡΕΤΥΚ κύριο Χαράλαμπο Έλληνα ,ο Κύπριος
καταναλωτής να επιφορτίζεται μάλιστα εν καιρώ οικονομικής κρίσης και ύφεσης ετήσιο επι πλέον κόστος της τάξης του ενός δις.

Ακόμη μια μοιραία για τον τόπο και το λαό εξέλιξη αποτέλεσμα των συνδυασμένων και συναποφασισμένων μεθοδεύσεων ΔΥΣΗ-ΑΚΕΛ που είχαν ως αποκορύφωμαμα τις ολέθριες εκλογές Χριστόφια-Αναστασιάδη που είναι ταυτόσημες ως προς το σκοπό, τον προορισμό και το αποτέλεσμα.

Ο Στυλιανίδης και το δόγμα του τρόμου…

Παρακολουθώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Χάρη Γεωργιάδη, τον Αβέρωφ Νεοφύτου και φυσικά τον ομογάλακτο και συμπορευόμενο τους Νικόλα Παπαδόπουλο είναι να σε πιάνει εγκεφαλικό. Αν η Ναόμη Κλαίν(Naomi Klein) επρόκειτο να επανεκδώσει το βιβλίο «το δόγμα του σοκ»(shock doctrine) την θέση του Αγκούστο Πινοσέτ, του Μπορίς Γέλτσιν…διεκδικούν επάξια οι πιο πάνω και γενικά όλοι οι σημερινοί κυβερνώντες.

Η πολιτική του φόβου, του τρόμου και της υποταγής που καταργεί τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία στο απόγειο και στην πλήρη εφαρμογή της.

Οι κυβερνώντες ως άξιοι συνεχιστές της προηγούμενης διακυβέρνησης με τις ενέργειες τους στα πλαίσια των μνημονιακών τους παραχωρήσεων, έχουν κλείσει οριστικά δυο τράπεζες και έχουν τελειώσει την Κύπρο ως οικονομία επικαλούμενοι την «αναγκαιότητα». Όμως συνεχίζουν το χοντρό δούλεμα περί επανεκκίνησης και επενδύσεων που ούτε με το διαστημικό τηλεσκόπιο και σε αστρικούς χρόνους δεν μπορούν να γίνουν ορατά.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ως πρωτοκύρηκας των εκβιαστικών ληστρικών πολιτικών εφαρμόζοντας την μεθοδολογία της θεραπείας του σοκ (shock therapy) προσπαθεί υπό τον μανδύα της δήθεν αναγκαιότητας να μας πείσει για την υιοθέτηση των παρασιτικών, ληστρικών, νέο-φιλελεύθερων πολιτικών όπως αυτές έχουν εφαρμοστεί στη Χιλή και αλλού αλλά ποτέ μα ποτέ στις ΗΠΑ στην καπιταλιστική πρωτεύουσα.

Που βρήκε τα 42 δις ο πρόεδρος; Είναι εκτός τόπου και χρόνου…

Για ακόμα μια φορά θα διερωτηθούμε αν πραγματικά ο πρόεδρος διαβάζει, μελετά και διερευνά. Κρίνοντας από το Κυπριακό Βατερλώ της 15 Μαρτίου φαίνεται πως είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας που ως πολίτες μας προβληματίζει αν έχει τη βάση και το υπόβαθρο να διαπραγματεύεται βασικά θέματα.

Θα σταθώ και πάλι στην κοτσάνα που έχει αναφέρει χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας περί των 42 δις χρέους που τα ξεπουλημένα ,υποταγμένα και διατεταγμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι δεν έχουν σχολιάσει καθόλου πράγμα που σημαίνει ότι και την αποδέχονται.

Επαναλαμβάνω ότι δεν μου πολύ-δίδει την εντύπωση ότι έχει συναίσθηση τι λέει ο Αναστασιάδης. Μα σκέφτηκε αυτό που μας είπε ότι τάχατε «…η ανάγκη μας για τα 42 δις μας …» τον οδήγησε στο κατέβασμα των σωβράκων στο eurogroup ;

Ας μας πει κάποιος που βρήκε τα 42 δις που μας αράδιασε ο Νίκος Αναστασιάδης; Επικοινωνεί μήπως ο άνθρωπος ή ότι του λεν τα μεταφέρει χωρίς καμιά απολύτως έρευνα και μελέτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου