Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Γ. Παπανδρέου προάγγελος της συνάντησης Σαμαρά – Ερντογάν

Μία σειρά συμπτώσεων και συνειρμών που αποκαλύπτουν πολλά -Σε ειδικό ρόλο και σε συνεννόηση με το Μαξίμου, ο πρώην Πρωθυπουργός;

Η αιφνίδια για κάποιους συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στο Κατάρ δεν ήταν τόσο αιφνίδια.

Όπως όλα δείχνουν προετοιμαζόταν τουλάχιστον για ένα μήνα και η πιο μεγάλη έκπληξη είναι ότι στην προετοιμασία της συμμετείχε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Πριν από 5 ημέρες, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη, μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο κ. Ερντογάν «προσμένει τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά».

Άρα καταρρίπτεται αυτό που προσπαθούσε να περάσει χθες το Μαξίμου, ότι η συνάντηση κλείστηκε την τελευταία στιγμή όταν διαπιστώθηκε ότι οι δύο ηγέτες συνέπεσαν στο Κατάρ.

Οι συμπτώσεις και οι συνειρμοί είναι πολλαπλοί.

Τα ερωτήματα ακόμα περισσότερα.

Σπανίως ο κ. Ερντογάν συναντά πρώην Πρωθυπουργούς. Γιατί αυτή η εξαίρεση για τον κ. Παπανδρέου είναι το εύλογο ερώτημα ενώ προκαλεί εντύπωση και η ξαφνική μετάβαση του πρώην Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη.

Ένα άλλο ερώτημα είναι αν ο κ. Παπανδρέου κινείται αυτοβούλως ή σε συνεννόηση με το Μαξίμου, διαδραματίζοντας έναν ειδικό ρόλο στη συνεννόηση και στη συνεργασία των δύο χωρών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει ιδιαίτερα καλή εικόνα στην Τουρκία, αφού τόσο ως Υπουργός όσο και ως Πρωθυπουργός προώθησε την ελληνοτουρκική φιλία και συνεργασία, ιδιαίτερα με τον μακαρίτη ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ.

Ο κ. Παπανδρέου είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός με τόσο καλή εικόνα στην Τουρκία, μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχε ο πατέρας του στην τουρκική κοινή γνώμη.

Για του λόγου του αληθές, δείτε τι είχε δηλώσει ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις πριν από 5 ημέρες, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός «προσμένει την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου