Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Don’t you ever take sides with others against the family again

 Ο Ζ.Μ. Μπαρόζο έδωσε μάλιστα στην ελληνική κυβέρνηση το λεκτικό τέχνασμα για να τα παρουσιάσουν στο εσωτερικό ως διαρθρωτικά, στο δε εξωτερικό ως μόνιμης επίπτωσης: τα πρόσθετα μέτρα πρέπει να είναι «διαρθρωτικά μέτρα θετικής δημοσιονομικής επίπτωσης». Πράγματι τέτοια είναι τα μέτρα που από το 2009 ζητά η Κομισιόν: συρρίκνωση του δημοσίου, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και άνοιγμα των αγορών εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών, παράλληλα με μαζικές αποκρατικοποιήσεις, εκλογίκευση των κρατικών δαπανών και πάταξη της γραφειοκρατίας.


Ο τρόπος όμως που όλα αυτά θα μπουν στο χαρτί δεν θα είναι καθόλου επικοινωνιακός. Θα είναι η μέθοδος που θα επιδείξει η τρόικα, μετά από διαβούλευση με τις ελληνικές αρχές. Οι Βρυξέλλες μέχρι εκείνη τη στιγμή θα παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά. Πρώτα θα ακουστεί η τρόικα και μετά θα δούμε την ελάφρυνση του χρέους, το πρόσθετο δάνειο και το νέο μνημόνιο.

Ως τότε οι Βρυξέλλες θα λειτουργήσουν όπως συνιστά ο Αλ Πατσίνο, υποδυόμενος τον Μικέλε Κορλεόνε απευθυνόμενος στον Φρέντο (Τζον Κατσάλε) στον Νονό ΙΙ: “Don’t you ever take sides with others against the family again...” (ποτέ να μην πάρεις ξανά το μέρος άλλων ενάντια στην οικογένεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου