Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Έκαναν την Δημοκρατία αχυρένιο ομοίωμα!

Από τον Τάκη Χατζή

Η άστοχη έμπνευση, όπως αποδείχθηκε, περί της «θεωρίας των δυο άκρων» την οποία επιμελώς καλλιέργησε η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, και ενστερνίστηκε αντεπιτιθέμενος στην Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οριστική μετάλλαξη του πολιτικού τοπίου. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα ομοιάζει πλέον με αχυρένιο ομοίωμα!

Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να εντάξει πολιτικά (για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους) όλες τις εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς στην «ομπρέλα» του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αντί δηλαδή να προβάλει την ένταξη όλων εκείνων των παρακμιακών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ που έφεραν την χώρα στο σημείο της χρεωκοπίας στον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική τακτική την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Έτσι και αυτός με την σειρά του χρεώνει τώρα την «Χρυσή Αυγή» στην Νέα Δημοκρατία. Τα επιχειρήματα φυσικά δεν είναι επαρκή. Όμως κάνουν θόρυβο.
Πρέπει να είναι κάποιος ανίατα ρομαντικός για να πιστέψει ότι οι εκπρόσωποι του πολιτικού μας συστήματος έχουν την διάθεση να κάνουν πίσω. Να ομολογήσουν όλες οι πλευρές, δηλαδή, ότι έχασαν το παιχνίδι. Γιατί το έχασαν αφού δεν είναι καθόλου ικανοί να διαχειριστούν αυτή την κρίση. Και αυτό φαίνεται από τις μεμονωμένες δηλώσεις των πολιτικών στελεχών όλων των αποχρώσεων.
Δεν έχουν δυναμική άραγε οι κομματικοί σχηματισμοί να επιχειρήσουν ουσιαστική παρέμβαση στην παρακμή του κράτους αλλά και του πολιτικού συστήματος;
Μένει σήμερα κιόλας να το αποδείξουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου