Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις οι “μνηστηρες” για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

20130916-205343.jpg

 Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρία επενδυτικά σχήματα έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
Όπως επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συμβάλλει στην α) αναβάθμιση και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων της εταιρίας, β) δημιουργία
συνεργειών μεταξύ των υποδομών της χώρας, και γ) βελτίωση πρόσβασης επιβατών και προϊόντων στην υπόλοιπη Ευρώπη δημιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας.
Οι σύμβουλοι αξιοποίησης αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Παράλληλα, το Ταμείο επισημαίνει πως το διατηρητέο ακίνητο που βρίσκεται στην πλατεία Ψυρρή επί της Οδού Ρήγα Παλαμήδη 2, έχει περιέλθει κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως αναφέρει το ακίνητο είχε καταληφθεί από τη «Θεατρική Κίνηση Μαβίλη» και χρησιμοποιείτο χωρίς την άδεια της ΕΤΑΔ, που, όπως λέει το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ο διαχειριστής του ακινήτου, και το σημαντικότερο, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και πυρόσβεσης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όσους πολίτες επισκέπτονταν το ακίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου