Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ- ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Άρθρο του Σάββα Αναστασιάδη Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

- Μάταια πιστέψαμε ότι όσο ο Πολιτισμός προοδεύει η βία θα απομακρύνεται, θα απομονώνεται. Αντί γι αυτό είμαστε συχνά μάρτυρες περιστατικών εξτρεμισμού, που σκορπίζουν τον τρόμο με επικίνδυνες συνέπειες για αθώους πολίτες.
Κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι την προκαλεί η οικονομική κρίση. Ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι. Η κρίση μπορεί να την ενισχύει.
- Όσο πίσω κι αν ανατρέξουμε , θα διαπιστώσουμε ότι η βία υπήρχε και πριν την κρίση, γιατί τα κράτη δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις.
- Ότι η βία δεν έχει χρώμα, όνομα, αρχές, αξίες και πατρίδα, αλλά σίγουρα έχει θύματα.
- Ότι η βία δεν είναι σύμμαχος, δεν κάνει καλύτερες τις ζωές μας, διαλύει την κοινωνία και εκθέτει τη Χώρα μας διεθνώς.
- Αλλά πάνω από όλα υπονομεύει τη νέα γενιά, καθώς είναι αυτή που πρέπει να τολμήσει να αλλάξει τα πράγματα και να δημιουργήσει βάσεις για έναν καλύτερο κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα συμφέροντα και τις αγορές.
- Γι αυτό η ανοχή της κοινωνίας πρέπει να είναι μηδενική, να μην τους αφήσουμε να παίζουν με την αγωνία μας. Να τους απομονώσουμε.
- Η Αθήνα , η Θεσσαλονίκη ή άλλες πόλεις παραδομένες στις φλόγες, τις λεηλασίες ή τις αγριότητες κουκουλοφόρων που καταστρέφουν στον δρόμο τους ότι βρουν δεν μοιάζει με την Ελλάδα που δίδαξε τον πολιτισμό.
- Όμως δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι την κοινωνία μόνο όλοι μαζί μπορούμε να την αλλάξουμε. Με ενεργή συμμετοχή, με κοινωνικό διάλογο,με σεβασμό στον άνθρωπο, τις αρχές και τις αξίες, μπορούμε να χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας.
- Η ασφάλεια και η ηρεμία μπορεί να γίνει η καθημερινότητά μας και η βάση προόδου.


Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Βουλευτής Ν.Δ.Β΄ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου