Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Ανοιχτή απειλή Μέρκελ: “Θα εξαντλήσω τη θητεία μου”!

Αυτή είναι ευθεία απειλή προς όλη την Ευρώπη. Η Μέρκελ μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι δεν είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει την τετραετία, αν επανεκλεγεί, έδωσε συνέντευξη στην Bild, για να τονίσει ότι θα έχει πλήρη θητεία μετά τις εκλογές και δεν πρόκειται να αποσυρθεί νωρίτερα.

Οι φήμες είχαν σταθεί και σε παλαιότερες δηλώσεις της Μέρκελ ότι ένας πολιτικός πρέπει να αποσύρεται στα 10 χρόνια, τα οποία και κλείνει σε 2 χρόνια από τώρα, το 2015.
«Θέλω να συνεχίσω τον κεντρο-δεξιό συνασπισμό και θέλω να εργαστώ για τη χώρα μας και τον λαό της ως καγκελάριος καθόλη την βουλευτική περίοδο», τόνισε. Νωρίτερα την εβδομάδα αυτή, ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε του ρεπόρτερ της Bild Νικόλαους Μπλόμε, ανέφερε ότι η Μέρκελ μπορεί να αποχωρήσει δύο χρόνια πριν από το τέλος της θητείας της, αν τελικά κερδίσει τις εκλογές. Τότε θα έχει ήδη μια δεκαετή θητεία στην καγκελαρία και θα γίνεται 61 ετών.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Μέρκελ είναι σε ισχυρή θέση για να κερδίσει μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει ένα συνασπισμό με τους σημερινούς εταίρους της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) ή αν θα εξαναγκαστεί να μετάσχει σε έναν άλλο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), όπως έκανε την περίοδο 2005-2009.

Η Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει απευθείας στην ερώτηση αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του 2017.
«Ξέρετε ότι παίρνω αποφάσεις όταν πρέπει», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου